HomeVoor bezorgersHandige informatie

HANDIG OM TE WETEN

Wat houdt kranten bezorgen in? 

  • Je bezorgt jouw Nieuwsblad (soms aangevuld met folders) op een vaste dag in jouw wijk(en).   
  • Welke dag? De dag van aanlevering van onze nieuwsbladen door onze chauffeur is de bezorgdag. Onze nieuwsbladen mogen ook een dag daarna bezorgd worden als dit maar in de dag daarop volgend is vóór 12:00 uur. 
  • Via de email en via ons bezorgportaal ontvang jij de stratenlijst(en) van jouw wijk(en).
  • Zit er een Nee/Nee-sticker op de brievenbus? Dan kun je door naar de volgende deur (je hebt precies genoeg kranten mee).  Bij een Nee/Ja sticker bezorg je alleen de huis-aan-huiskrant en geen folders. 

Vergoeding kranten bezorgen, wat betaalt het? 

Nu ben je vast benieuwd: hoeveel verdien je met kranten en folders bezorgen? Bij Rodi Verspreiding hangt de vergoeding af van het aantal kranten dat je aflevert, of er folders bij zitten en de grootte van de wijk. Hoeveel je verdient stemmen we in elk geval vooraf met je af. We betalen je uiteraard marktconform, rekening houdend met gewicht van het pakket en insteken.   

Over Spread-it, ons bezorgersportaal. 

Als je start krijg je van ons een e-mail met inloggegevens en uitleg voor het bezorgersportaal: Spread-IT. Hier upload je een kopie van je legitimatie en bankpas (veilig via de AVG-wetgeving). Ook staat de overeenkomst in Spread-IT en de app klaar voor ondertekening, zodat we je op de juiste wijze kunnen betalen. 

Bezorgdag, jouw kranten kant-en-klaar afgeleverd. 

Ben je klaar voor het bezorgen van kranten en folders van Rodi? Leuk! Wat je moet weten: op jouw vaste bezorgdag(en) legt onze chauffeur vóór 15.00 uur een kant-en-klare krantenstapel bij jou voor de deur neer (je hoeft hier niet voor thuis te blijven). Bij slecht weer worden ze uiteraard tegen regen beschermd.  

Je bepaalt zelf wanneer je je ronde doet. Bezorg de kranten nog dezelfde dag vóór 21.00 uur of – bij uitzondering – de dag erna vóór 12.00 uur. Je buren zitten al met smart op je te wachten! 

Fietstas of schoudertas lenen? Regelen wij voor je. 

Wil je gebruikmaken van een schouder- of fietstas? Dat is uiteraard mogelijk. Vraag deze dan zo snel mogelijk aan via verspreiding@rodi.nl. Wel vragen we je er zuinig mee om te gaan. Dan kan je opvolger er ook weer dankbaar gebruik van maken! 

Ziek of met vakantie? Geef het door! 

Natuurlijk kan het voorkomen dat je een keer niet kunt. Bijvoorbeeld vanwege ziekte, of omdat je zelf geniet van een welverdiende break. Sein je ons wel zo snel mogelijk in via het portaal of de app? Geef het ook aan als je zelf een vervanger hebt gevonden, alleen maar mooi! 

Bezorgen krant weer stopzetten? 

Jammer dat je wilt stoppen met bezorgen. Heb je onze tips al gelezen voor een snelle bezorgronde? Of heb je nog tips voor ons of kunnen wij je nog overhalen om te blijven bezorgen? Laat het ons dan weten. Let op: je hebt een opzegtermijn van 4 weken. Deze tijd hebben wij nodig om een waardige opvolger te vinden voor jouw bezorgwijk. Ook horen we graag je reden van opzeggen.

Ik word bezorger >
Handige informatie